2011/02/10 Hemköp görs om till ny galleria

Hemköps nedläggning öppnar för en helt ny galleria i Oskarshamn.

– Visst är det synd att bli av med en trygg hyresgäst. Men samtidigt öppnar sig möjligheter. Nu kan vi äntligen skapa det affärscity vi länge drömt om, säger Micha Nader, VD för fastighetsbolaget Wisborgs som äger Hemköpfastigheten.
Micha Nader avslöjar att Wisborgs förhandlat i flera månader med Hemköps ägare, Axfoods. Under förhandlingarna blev det allt tydligare att Axfood verkligen menade allvar med att avveckla Hemköp, och det snabbt.
I det läget började Wisborgs planera för framtiden. En grupp med handelsexperter och arkitekter arbetar redan med hur affärsytorna som blir tomma ska användas och förändras. Siktet är inställt på att Flanaden ska få en förlängning. Inne i Hemköp ska ett nytt affärsstråk skapas med plats för flera butiker.
Så Micha Nader är inte besviken att bli av med en stor hyresgäst.

– Absolut inte. Nu kan vi få till något som ligger helt i linje med vad cityhandeln i Oskarshamn behöver. Det här öppnar gigantiska möjligheter att slå ut väggar och öppna upp lokalerna, säger han och tillägger:

– Nu gäller det att hitta rätt mix av butiker.
Den detaljen jobbar redan handelsexperterna som Wisborgs anlitat med. Jobbet inriktas i första hand på att få hit redan kända varumärken som idag inte finns i Oskarshamn. Utan att avslöja vilka bekräftar Micha Nader att diskussioner redan förs med flera kända varumärken.
Dessutom dröjde det bara en halvtimma efter det att nyheten om Hemköp blev allmänt känd som Micha Nader fick de första samtalen från butiker som vill in i Hemköps lokaler.

– Vi har redan blivit uppringda av flera kända varumärken. Dessutom har tre butiker som redan finns i Oskarshamn ställt sig i kö, berättar han.